Peaty's Loam Foam - umývání kola bez práce!

PEATY'S Loam Foam - mytí kola bez práce!

Je podzim (nebo taky ne), užíváte si vyjížďku a domů přijedete zablácení. Kolo se vám samozřejmě moc umývat nechce, jelikož se jedná o zdlouhavý proces nošení vody, hledání kartáčů apod. 

Otázka tedy zní, je možné umýt celé kolo bez kartáče a za použití pouze pár litrů vody? Zkuste přípravek PEATY'S Loam Foam na kompletně špinavé kolo se zaschnutým blátem.

peatys 2

Steve Peat a značka PEATY'S

Kdo je Steve Peat asi není nutné vysvětlovat. Kdo ví, ten ví a kdo neví si zjistí! Pouze v rychlosti však můžeme zmínit, že se jedná o jednoho z nejvýznamnějších jezdců sjezdové historie. Po ukončení své aktivní závodní kariéry se zaměřil na trh s čištěním kol a jejich údržbou a jak sám tvrdí, snaží se přinést na trh takové výrobky, které fungují a nemají mouchy jako ty ostatní.

Kromě jednoduchosti používání produktů PEATY'S klade také velký důraz i na ekologii. Veškeré používané chemikálie jsou v přírodě snadno odbouratelné, plasty recyklovatelné, kartáče vyrobené z přírodních materiálů a tak dále... Toto všechno zní fajn, ale funguje to?

peatys 3

Úspora vody i ekologie

Mimo výše zmíněné klade výrobce důraz i na minimalizaci spotřeby vody. Zdá se to jako málo důležité, hlavně pokud bydlíte v rodinném domě s dobrým přístupem k tekoucí vodě. Ale pokud takovou možnost nemáte (nebo jen omezeně), určitě nad mytím kola přemýšlíte jinak. Přemýšleli jste někdy nad tím, že je možné umýt celé kolo pomocí jedné dvoulitrové láhve s vodou? Nezní to jako sen?

peatys 6

Loam Foam rozpouští bláto!

Ano, přesně tak! Právě proto má značky Peaty's v nabídce právě tento produkt. Saponát, který pro své správné fungování prakticky nepotřebuje vodu.

Loam Foam je prostředek na mytí celého kola. Jeho použití je velmi snadné. Stačí nastříkat na kolo, nechat chvíli působit a po pár minutách umýt. Loam Foam se nanáší přímo na špinavé kolo - není potřeba ho jakkoliv předmývat. Právě namočení kola není potřeba a výrobce ho ani nedoporučuje! Proč? Protože voda saponát naředí a ten má pak větší tendenci stékat po povrchu a nerozpouští tolik špínu.

Stříkací hlavice má dva režimy, jeden jako sprej a druhý vytváří hustou pěnu. Právě druhou variantu je dobré využít na více znečištěná místa. V podstatě to však není ani tolik potřeba, jelikož i sprej na rámu kola vytvoří pěnu.

peatys 5

Praxe

Při mytí s prostředkem PEATY'S Loam Foam byste (teoreticky) neměli vůbec potřebovat houbičku či kartáč. Při oplachování kola stačí použít tlak vody např. z hadice či zahradního postřikovače. Kvůli ložiskům není vhodné používat tlakovou myčku, tzv. wapku.

Hodně záleží na znečištění kola, ale pohodlně byste se měli vlézt do 5 litrů spotřebované vody na celé kolo!

Za pár minut hotovo

Jak říká výrobce, opravdu stačí pár kapek mycího prostředku. Loam Foam dle nich rozpouští hrubé přírodní nečistoty. Ve skutečnosti stačí tři minuty , vzít tlakový postřikovač a všechny nečistoty pouze smýt. Saponát se dostane přes tlustou vrstvu nečistot až k podkladu. Jak nechápeme, ale je to tak. :)

Nicméně na pláštích se bláto drží trochu statečněji, ale nakonec ani zde neodolá. Po kompletním opláchnutí celého kola stačí pouze namazat řetěz a hotovo. Opravdu práce na deset minut!

A to je jako všechno?

Pokud chcete mít čištění kola zcela dokonalé a ještě jednodušší, doporučujeme použít ještě přípravek PEATY'S Foaming Drivetrain Degreaser, který stačí opět pouze nastříkat na kazetu, přehazovačku, párkrát zatočit klikami a máte vyčištění i celý pohon. Poté stačí pěnu pouze spláchnout vodou. Jednoduché, že?

peatys 7